Honden > Hulpmiddelen - Accessoires

Hulpmiddelen - Accessoires

Pootjesbeschermers

Honden kunnen ook last krijgen van koude pootjes. Het is daarom een must om de pootjes van uw hond te beschermen tegen de koude. Pootjesbeschermers bieden niet enkel als bescherming tegen de koude, ze zorgen er ook voor dat de pootjes van uw hond worden beschermd tegen ijs, strooizout en kleine steentjes die de pootjes kunnen beschadigen. De beschermers hebben een slipvaste rubberzool zodat uw hond niet kan uitglijden en er zit een lange klittenband aan de beschermer vast. Zo kunnen de pootjes niet loskomen tijdens het wandelen.

Een ideaal ligkussen voor uw hond

Net zoals wij hebben honden rust nodig en wat is er heerlijker dan op een zacht bedje liggen of op een zacht kussen die u overal in het huis kan leggen. De oude hondenmand is passť en nu ligt elke hond zalig niets te doen op een ligbed of op een ligkussen. De vulling in het kussen past zich aan de vorm en de lichaamstemperatuur van de hond. Uw hond zal vanaf nu altijd rustig slapen en zal zijn lieftallig kussen niet meer kunnen missen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar.

Nagelknippers voor de hond

Veel mensen vinden het eng om de nagels te knippen van de hond. Vaak is dit omdat ze bang zijn dat ze hond hiermee gaan pijn doen. Integendeel, de hond voelt hier niets van en te lange nagels vormen een ongemak voor de hond. U doet er goed aan om zo vroeg mogelijk te beginnen aan de nagels te knippen zodat uw hond dit normaal gaat vinden.

Vlooienkammen

Vlooien zijn hardnekkige kleine diertjes die men moeilijk kan bestrijden vooral bij grotere honden vergt er veel energie voordat alle vlooien definitief weg zijn. Er bestaan plastic kammen en ijzeren kammen. De pinnen op de vlooienkam zitten heel dicht tegen elkaar zodat men ook de neten kan wegnemen die stevig tegen de huid zitten.

Vervoersbox

Een vervoersbox dient om kleinere honden mee te nemen bijvoorbeeld naar de dierenarts of op vakantie. De vervoersboxen bestaan uit onbreekbare kunststof of uit aluminium. De stoffen die gebruikt worden om de box te vervaardigen zijn zo stevig dat de hond het niet kapot krijgt als hij eraan gaat proberen te bijten. Een zijkant is altijd open zodat u de hond er snel uit kan halen.