>
>
Gewrichten - Spieren - Botten

Gewrichten - Spieren - Botten

Paarden worden voor diverse (sportieve) doeleinden ingezet en al deze takken van sport stellen weer andere (hoge) eisen aan het skelet en de spieren van paarden. Hiervoor is het essentieel om spierweefsel op te bouwen, dit gebeurt door middel van training en goede voeding. Het is van belang met gezond verstand en een goed trainingsschema te gaan trainen om overbelasting te voorkomen. Het paard moet natuurlijk voldoende en kwalitatief hoogwaardige bouwstenen via de voeding aangeboden krijgen om daadwerkelijk spiermassa op te kunnen bouwen. Hiervoor hebben wij verschillende producten beschikbaar. Daarnaast vindt u in ons ruime aanbod ook diverse middelen die ingezet kunnen worden om het herstel bij spierproblemen te bevorderen. Dit omvat niet alleen een scala aan supplementen die oraal gegeven worden, maar ook producten voor lokaal gebruik.

Spierproblemen

Spierproblemen komen regelmatig voor bij paarden en kunnen ontstaan na trauma (zoals bijvoorbeeld een kneuzing), overbelasting of ontstekingen. Klachten die gezien worden zijn onder andere: kreupelheid, stijfheid en bewegingsproblemen bij het rijden/trainen. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en verstandig bewegen in combinatie met een goede warming up en nadien een cooling down kan u en uw paard al veel ellende besparen. Naast spierproblemen vanwege arbeid zijn er ook andere aandoeningen waarbij spieren aangetast worden.

Spierbevangenheid

Spierbevangenheid wordt ook wel 'maandagziekte' genoemd. En van de belangrijkste predisponerende factoren is het niet aanpassen van de hoeveelheid krachtvoer tijdens rustdagen. Op die dagen worden suikers uit het krachtvoer opgeslagen in de spieren. Wanneer een paard na een paar dagen rust dan weer aan het werk moet, worden deze suikers snel verbrand (zonder zuurstof) en ontstaan grote hoeveelheden melkzuur in de spieren. Dit is zeer pijnlijk en kan forse spierschade veroorzaken. Symptomen die gezien worden zijn: een stijve gang, trillende spieren (met name de grote spiergroepen van de achterhand), weigeren te lopen en zweten. Deze klachten worden soms verward met koliek. Tegenwoordig wordt spierbevangenheid vooral gezien bij sportpaarden. Vroeger kwam deze aandoening vooral voor bij werkpaarden op maandag, na de rust van zondag. Vandaar de naamgeving. Therapeutisch wordt rust geadviseerd, het paard moet warm gehouden worden en op een strikt rantsoen. Onder begeleiding van een dierenarts wordt de hoeveelheid beweging langzaamaan weer opgevoerd. Daarnaast kunnen er ondersteunende supplementen gegeven worden, waaronder vitamine E en selenium.

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

Ga voorbereid met uw viervoeter de zomer in!

De vakantietijd breekt weer aan! Of u nu thuis blijft om hier van het zomerweer te genieten, of u uw trouwe viervoeter meeneemt naar een vakantieoord, hier vindt u een aantal tips. Met deze tips wordt het niet alleen voor u, maar ook voor uw huisdier een fijne periode!Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 8999 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit