>
>
Blaas - Nier - Lever - Hart

Nier - Lever - Hart

Naarmate uw kat ouder wordt kan hij te kampen krijgen met verschillende ziektes. Het is belangrijk dat u die herkent, zodat u tijdig de juiste middelen kan toedienen om uw kat te helpen.

Nierproblemen

De nieren van een kat zijn erg belangrijk. Ze filteren het bloed en zorgen voor de juiste vochtbalans in het lichaam van de kat. Bij oudere katten komen nierproblemen dikwijls voor. Die problemen zijn in een aantal categorieŽn op te delen, namelijk pre-renaal nierfalen, renaal nierfalen en post-renaal nierfalen. Bij pre-renaal nierfalen krijgen de nieren niet genoeg bloed toegevoerd. Het is belangrijk dat de kat genoeg water drinkt zodat het bloed goed verspreid kan worden. Bij renaal nierfalen zijn de nieren zelf beschadigd geraakt, bij post-renaal nierfalen is de afvoer van de urine gestopt. De plasbuis van de kat is dan verstopt door bijvoorbeeld nierstenen. Aan de hand van urineonderzoek, bloedonderzoek of een echografie kan worden vastgesteld aan welke kwaal uw kat lijdt.

Symptomen

U kunt zien dat uw kat last van zijn nieren heeft als hij ineens veel vaker moet plassen of veel meer drinkt dan anders. Ook een verminderde eetlust en braken kunnen op een nierprobleem wijzen. Meestal wordt de vacht van de kat dof en wast hij zichzelf niet genoeg indien hij nierproblemen heeft.

Leveraandoeningen

Ook leverziektes kunnen erg vervelende gevolgen hebben voor uw huisdier. Voorbeelden van leveraandoeningen zijn leverkanker, leverontsteking en een levertumor. Aan alle drie de genoemde aandoeningen kunnen katten overlijden. Het is dus belangrijk dat u op tijd handelt als u vermoedt dat uw kat een leverprobleem heeft.

Symptomen

U herkent leverproblemen bij de kat bijvoorbeeld aan een verminderde eetlust, bloedarmoede en een wisselende eetlust. Ook gebeurt het dat katten gaan trillen of druk en dwangmatig bewegen als ze aan een leveraandoening lijden. Bovendien hebben de meeste zieke katten een verminderd uithoudingsvermogen. Als de kat met geelzucht te kampen heeft, zal zijn huid een gele gloed krijgen.

Hartaandoeningen

Helaas komen hartaandoeningen ook geregeld voor bij katten. Dikwijls ligt de oorzaak van dergelijke ziektes bij een aandoening aan de spier van het hart. Als die spier zwakker wordt, is het voor het hart moeilijk om het bloed rond te pompen.

Symptomen

U kunt een hartaandoening bij uw kat onder andere herkennen aan een opgezette buik of juist gewichtsverlies, algehele lusteloosheid, gebrek aan eetlust en ademhalingsmogelijkheden. Soms moet de zieke kat overgeven of valt hij zelfs flauw.

Hondensport

Hondensport

Trouw gezelschap, een maatje om mee te gaan wandelen, het bewaken van een terrein of huis: mensen kunnen veel verschillende redenen hebben om een hond aan te schaffen. Maar er is mťťr! Wat is er nu leuker dan lekker actief bezig te zijn met uw hond? Het is goed voor zowel mens als dier en enorm positief voor de baas-hond relatie. Het draagt bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid, waarmee het ontstaan van gedragsproblemen voorkomen kan worden.Lees verder »

Waarom Medpets.nl

  • Meer dan 5000 producten
  • Voor 17:00 besteld, zelfde werkdag verzonden (mits op voorraad)
  • Goedkoper dan uw dierenarts
  • Klantvriendelijke service
  • Gratis verzending vanaf €55,-
  • Onze klanten beoordelen Medpets.nl gemiddeld met 8.6 (beoordelingen 10) op basis van 9028 reviews.

Productadvies & Klantenservice

0186 - 57 55 28
Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur
Medpets maakt gebruik van cookies.  -  sluit