Nieuws en achtergrondinformatie

Tips van onze dierenarts

Voor onze e-mailnieuwsbrief schrijft onze dierenarts tweewekelijks een artikel met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij huisdieren. Via het formulier op de homepage kunt u zich voor de nieuwsbrief aanmelden.

Op deze pagina vindt u een verzameling van de artikelen die er zijn verschenen. Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld, zodat er een uitgebreide collectie artikelen met nuttige achtergrondinformatie ontstaat die u te allen tijde kunt raadplegen.

Waarom blaft uw hond?

Elk gedrag dat een hond vertoont, komt voort uit een bepaalde motivatie en heeft een functie; de hond probeert u iets te vertellen. Om te snappen waarom een hond bepaald (ongewenst) gedrag vertoont, zoals overmatig blaffen, is het belangrijk om...

Lees verder >

Blaasontsteking bij de kat

Een blaasontsteking komt bij de kat regelmatig voor. Symptomen zijn o.a. vaak plassen, miauwen bij het plassen en bloed bij de urine. Veel katten krijgen last van blaasgruis, wat blaasontsteking en verstopping van de urinebuis kan veroorzaken....

Lees verder >

De aanschaf van een kitten

Een kat is een populair en leuk huisdier dat relatief makkelijk te houden is. Toch is het belangrijk om goed na te denken over de aanschaf van een kat. Past een kat bij u?

Lees verder >

Blaasgruis en blaasstenen bij de kat

Blaasproblemen komen bij katten veel voor. Zowel de poes als de kater kunnen in hun leven te maken krijgen met dit ongemak. De belangrijkste problemen bij katten zijn de blaasontsteking en de blaasstenen of blaasgruis.

Lees verder >
Hygiëne - omgeving
Medpets maakt gebruik van cookies.   -   sluit