Katten > Hulpmiddelen - Accessoires

Hulpmiddelen - Accessoires

Wanneer u besluit een kat aan te schaffen, moet u zich goed realiseren dat een kat meer is dan alleen een gezellige nieuwe huisgenoot. Een kat heeft een goede verzorging nodig.

Kattenbak

Er bestaan verschillende soorten kattenbakken. De meeste mensen vinden het het fijnst om een gesloten kattenbak te hebben, zodat de geur zich niet door het huis verspreidt. Overigens bestaan er ook verdampers die de geur verminderen. Op onze website kunt u bijvoorbeeld de Fresh Air Cat bestellen. De spray bevat micro-organismen die stankoverlast in de kattenbak verwijderen en voorkomen. Het middel breekt de urine op een natuurlijke wijze af en blijft minimaal een week actief. Bovendien werkt de spray tegen sproeigedrag van katten. Bij een kattenbak horen verschillende accessoires die u nodig zult hebben. Zo heeft u een schepje nodig om de behoefte van de kat uit het kattengrit te scheppen. Ook de keuze uit de kattenbakvulling is breed. Een goede vulling absorbeert de urine van de kat volledig, zodat de geur zich niet verspreidt. Wel dient u de bak regelmatig te verschonen.

Nagels

Wat ook belangrijk is voor een kat die niet buiten komt, is het hebben van een krabpaal. Normaal slijpt een kat zijn nagels aan een boom, maar de krabpaal is een goede vervanging. Toch is het raadzaam om ook een nageltang in huis te hebben, zodat u de kat zo nu en dan een handje kan helpen. Zeker bij oudere katten is dat noodzakelijk, omdat zij vaak vergeten hun nagels te verzorgen of er niet meer de kracht voor hebben. Op onze website kunt u de Mikki nageltang bestellen. Door het superieure ontwerp knipt u de nagel in ÚÚn vloeiende actie en voorkomt u schade aan de nagel van uw kat. De nagelknipper kan regelmatig gebruikt worden.

Vervoersbox

Waar u ook aan moet denken bij de aanschaf van een kat, is hoe u de kat gaat vervoeren. Het is dus slim om direct bij de aanschaf ook al een vervoersbox te kopen. Die zal nog vaker van pas komen, bijvoorbeeld als de kat naar de dierenarts vervoerd moet worden. Op onze website bieden wij de United Pets Vervoersbox aan. Het is een zeer handige box omdat de zijkant opengemaakt kan worden. U kunt uw kat daardoor gemakkelijk uit de box halen. Bovendien is het Italiaanse design van de United Pets Vervoersbox een lust voor het oog.

Beschermkraag

Een ander accessoire dat van pas kan komen is de beschermkraag, een kraag die vaak na operaties bij katten wordt gebruikt om te voorkomen dat ze aan hun wond zitten. Op onze website kunt u beschermkragen in diverse prijscategorieŰn bestellen. Zo is er de AAVet Easyfix collar; een lichte, comfortabele kraag van plastic. U kunt uit verschillende maten kiezen, dus dient u de halsomtrek van de kat op te meten. Een comfortabelere mogelijkheid is de Comfy Cone, een prettig draagbare, zachte kraag gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag. De beschermkraag geeft mee en kan zelfs worden omgevouwen, bijvoorbeeld wanneer de kat wil eten of drinken. Ook deze kraag is in verschillende maten te bestellen.